Image Alt

Žensko striženje

Vsa dekleta smo rada urejena in opažena. Ne glede na to, koliko časa posvetimo svojemu izgledu in kako zelo se potrudimo… brez urejene pričeske enostavno ne bomo naredile želenega vtisa. Prav zato je pomembno, da poskrbimo tudi za negovane lase. Nasploh je pomembno, da za svoje lase skrbimo s kakovostnimi produkti in tehnikami. Sama pričeska namreč ni vse – pomembna je tudi nega las. Samo s kakovostno nego bo las ohranil svojo mehkobo in prožnost.

S kvalitetno nego in striženjem boste poudarile svoj obraz in tiste atribute, za katere želite, da so opaženi. 

V salonu Sashadesign vam ponujamo kvalitetno žensko striženje. Odločite se za svoj najljubši stil striženja in nam ga zaupajte, mi pa vam bomo z veseljem pomagali z nasveti in idejami, v kolikor vam teh primanjkuje. 

KAKO IZBRATI PRIČESKO GLEDE NA OBLIKO OBRAZA?

Kako izbrati pravšnjo frizuro zase, je izziv, s katerim se sooča veliko deklet. Ni hujšega kot to, da si izberemo svojo sanjsko pričesko, ki smo jo videli v filmu ali reviji, ko se vrnemo iz salona pa sledi hudo razočaranje in vprašanja, zakaj na zvezdnici zgleda tako, na nas pa popolnoma drugače. Največja razočaranja navadno sledijo, ko se odločimo za res drastične spremembe. Zato je zelo pomembno, da pred spreminjanjem frizure natančno poznamo zahteve svojega obraza in se jim pri izbiri pričeske prilagodimo. 

V salonu Sashadesign si želimo izogniti razočaranjem, zato vsaki stranki pred pričetkom striženja ponujamo 10 minutni brezplačni posvet. Tako poskrbimo, da je stranka seznanjena s karakteristikami svojega obraza in se zaveda, katera pričeska ji pristaja in katera ne.

OVALNA OBLIKA OBRAZA

Ovalni obliki obraza pristajajo skoraj vsi tipi frizur. Pomembno je samo, da izbirate frizure, ki so primerne vašemu tipu lasu. Preden izberete pričesko, se morate samo vprašati, kateri del obraza si želite poudariti, saj so za vas primerne tako kratke, dolge, paž ali stopničaste frizure. Se pa velja izogniti pričeskam, ki bi pokrivale obraz. Če želite ustnice in oči še posebej poudariti, lahko lase počesete nazaj in jih zataknete za ušesa. 

OKROGLA OBLIKA OBRAZA

Če boste ob okroglem obrazu pustili dolge lase, ga boste vizualno zožili. Poleg tega lahko podoben učinek dosežete tudi s stopničastimi frizurami. V mislih imate lahko tudi dolg frufru, ki ga počešete na stran in s tem ponovno poskrbite za učinek ožjega obraza. Izogibajte se pričeskam, ki vam bodo dodale volumen ob straneh obraza in tistim frizuram, ki so polne ob ušesih. Morda se velja izogniti tudi ekstremno kratkim frizuram, saj bodo le-te okroglo obliko obraza le še poudarile.

OGLATA ALI PRAVOKOTNA OBLIKA OBRAZA

Dekleta s pravokotno obliko obraza ste prave srečnice, saj vam pristajajo skoraj vse frizure, ki jih lahko najdete in si jih zaželite. K pravokotni obliki obraza se podajo prav vse vrste stopničastih frizur, ki bodo obliko obraza nekoliko “omehčale”, posegate lahko tako po hratkih kot tudi po dolgih laseh. Lahko se igrate z različnimi pričeskami in preizkušate kodre, frufru in valove ali celo stopničasto postrižene konice. Če imate goste lase in oglat obraz bodite pozorne, da frufru stanjšate, ostane pa naj tako dolg, da ga lahko še vedno počešete na stran.